Recepty

Jak jistě víte, naši čtyřnozí přátelé dokážímít velmi vybraný jazýček a ne všechno jim voní. Zde je pro vás pár kulinářských lahůdek nad kterýma neohrnou nos :-)

Tatarský biftek

Syrové libové hovězí maso Libové zadní hovězí naškrabeme a smícháme se žloutkem. Podáváme s bílým pečivem. Tatarák se brzy stane jednoznačným favoritem vašeho mazlíčka mezi ostatními pokrmy. Pokud váš pejsek již odmítá jinou stravu, zkuste občas nahradit milovaný "tatarák" pravým kaviárem, který bude jistě vašemu miláčkovi také chutnat.

Psí sekaná

1 hrnku libového hovězího srdce
6 plátků rozlámaného celozrnného chleba
1 hrnek plnotučného mléka
2 velká vejce
1 hrnku kukuřice nebo jiné zeleniny
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžičky rozemletých skořápek
1 lžičky sójové omáčky
1 stroužek česneku
Smíchejte všechny přísady, podle potřeby přidejte vodu a vypracujte do hladké konzistence. Podávejte syrové. Nebo směs dejte do pekáče, upěchujte na vrstvu silnou 4-5 cm a při 180°C pečte asi 20-30 min

Dobrůtka pro štěňátka

2 díly krupicové kaše (rozdělaná v mléku pro štěňátka)
1 díl vanilkového pudinku (rozdělaný v sunaru)
1 díl netučného tvarohu
1 lžička slunečnicového oleje
osladit glukopurem
Z uvedených přísad umícháme hustou kaši, do které lze v případě krmení klasickým způsobem přidat i minerální směs. Jinak slouží jako doplněk stravy nebo jako pochoutka pro štěňátka, ale i dospělé psy, po které se v misce jen zapráší.

Vánoční cukroví pro psy

Mrkvová kolečka

200 g mrkve, 1 vejce, 4 lžíce vody, 250 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, půl prášku do pečiva
Vejce utřeme s olejem, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a vodu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme asi 20 minut.

Játrové řezy

0,5 kg jater, menší palici česneku, 10 vajec, 1 kg ovesných vloček, špetku majoránky.
Játra a česnek umeleme v mlýnku na maso, přidáme vejce a dobře promícháme. Nakonec vmícháme ovesné vločky. Dáme na vymaštěný plech a pečeme dozlatova. Je dobré se přesvědčit špejlí, že těsto není uvnitř matlavé. Ještě teplé krájíme nožem na obdélníčky.Skladujeme v ledničce. Všechny druhy cukroví se dají dělat pouze z poloviční dávky Játrové řezy se dají přechovávat v mrazáku a podle potřeby rozmrazovat v mikrovlnce. Bez mikrovlnky je doba rozmrazování cca 15 minut.